Over ons

 Heidy Willaert

 Oprichtster en Salsa Instructeur. 

Heidy was een laatbloeier en begon met Salsadansen in 1999. Van kinds af aan was ze al gefascineerd door dansen en met name Latin en Ballroom. Behalve hier en daar een cursus kwam het echte dansen er niet van, tot ze tijdens een studiejaar in Florida in aanraking kwam met Salsa doordat een kamergenoot haar meenam naar een Salsaclub. Direct verliefd geworden pakte ze in Nederland teruggekomen gelijk door, door op les te gaan. Begonnen met Curacao stijl (rechtsvoor), switchend naar On1 en daarna naar On2 binnen een paar jaar. Ze begon in 2002 les te geven o.a. met Sederick Short bij het toenmalige La Pachanga en showdansen bij de start van Salsa Dance Squad. Heidy ging na enkele jaren solo verder met lesgeven in partneringlessen, wat in die tijd uitdagend was als vrouw alleen. Heidy heeft met grote namen gewerkt en op vele podia gestaan. Heidy reisde ook regelmatig af naar congressen in binnen- en buitenland om lessen te volgen bij veel verschillende docenten. Dat heeft haar naar eigen zeggen veelzijdig gemaakt en niet binnen 1 stijl terug te brengen. Na een lange pauze is ze in 2019 gestart met VW Dance Studio in haar woonplaats Voorhout en een samenwerking aangegaan met Francisco Vazquez om events te organiseren zoals het Holland Salsa and Bacahta Fest en het Europe Woman Dance Fest. Door deze samenwerking is Heidy tijdens de lockdown zich weer gaan concentreren op LA Style door online lessen te nemen en te trainen bij Erica Spirito en Francisco en Johnny Vazquez. Momenteel volgt ze ook lessen in Cuban Contemporary.

"Daardoor is er toch weer een wereld voor mij opengegaan. IK danste in mijn eerder jaren al snel veel On2 Mambo. Nu ontdek ik weer heel veel leuke, voor mij nieuwe aspecten aan On1 LA style met bijv. verdiepingen in Afro-Rumba, Pachanga en veel manieren en inzetten voor Spins en Turns. Omdat zelf dansen nog steeds is waar ik ontzettend van hou, zal ik zelf ook lessen blijven volgen waar ik kan. Het houdt mij bij de tijd, ik kan mee-ontwikkelen met mijn leerlingen en kan ze ook nieuwe dingen blijven aanbieden". Heidy heeft ook een warm hart voor Afrikaanse dans, Moderne dans, percussie en zingen. Heidy heeft een (ex-)achtergrond als Jurist en 1e graads docent Maatschappijwetenschappen. Nu heeft ze zich helemaal gericht op haar eigen bedrijven in de danswereld.

Heidy geeft les in Salsa LA Style, Salsa Lady Styling, Afro-Latin dansmix, trainingen en choreografie.

 

Francisco Vazquez

Choreograaf en Salsa gastdocent uit LA, USA 

Bekend als de creator and pioneer van Salsa LA Style On1, heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld begine jaren '90. Je leerst dus van de maker zelf tijdens zijn lessen!

Francisco heeft baanbrekende shows gemaakt met zijn Company Los Rumberos. Hij was de eerste die dansacrobatiek verwerkte in zijn, soms musical-achtige dansshows. Hij heeft ook het editen van music geïntroduceerd in Salsashows. Hij heeft met zijn eigen stijl vele wedstrijden gewonnen en gewerkt met artiesten zoals Celia Cruz, Jennifer Lopez en Andy Garcia. Hij heeft gedanst in films (o.a. de dansfilm 'Dance with me') en commercials. Hij heeft zijn stijl ook geleerd en doorgegeven aan zijn broers Luis en Johnny Vazquez. Nog steeds zijn Francisco en zijn broers veel gevraagde internationale Salsa instructeurs en dansers.

Francisco geeft les in zijn eigen stijl; Salsa LA Style. Naast Afro-Rumba, Bachata, Chachacha beheerst hij nog vele andere dansen binnen dit genre. Ook heeft hij veel kennis van de geschiedenis van Salsa en Afro-Rumba, zowel op het gebied van dans als muziek. Hij is tevens trainer en choreograaf. 

Momenteel geeft Francisco elke week Zoomlessen vanuit Amerika op maandagavond van 20.30 tot 21.30.

VW Dance Studio is opgericht in 2019 met als doel de Salsa LA Style zoals gemaakt en bedacht door Francisco Vazquez begin jaren '90 te onderwijzen aan (onze) dansers en cursisten (Onze naam is een combinatie van onze namen Vazquez en Willaert). Daarnaast willen we ook graag mixen met veel andere dansstijlen, mooie projecten en shows ontwikkelen voor zowel jeugd als volwassenen en aandacht besteden aan techniek vanuit het persspectief van Ballet.

Daarnaast organiseren we ook events zoals het Europe Woman Dance Fest en workshops en Bootcamps met bekende Salsa dansers en instructeurs.

Ons team

Irina Radtchenko

Irina Radtchenko

Docente Klassiek Ballet Irina komt oorspronkelijk uit Rusland, maar woont al ruim 22 jaar in Nederland. Dans is van jongs af aan haar grootste passie! Irina heeft een interne Balletopleiding gedaan bij het Volksballet Theater in Izhevsk, Rusland, onder begeleiding van professionals van de Perm en de Vaganova Academies. Sinds 2006 geeft Irina dans- en ballet lessen en spitzentraining op verschillende scholen in Nederland, waaronder ook erkende Vooropleidingen. Ze geeft les aan kinderen en volwassenen. "Bij kinderen probeer ik interesse voor dans en muziek op te wekken en te ontwikkelen. Bij volwassenen geef ik meer aandacht aan techniek en muzikale uitvoering".

Irina geeft bij ons ook Peuterdans en ADV Ballet.

Evy Puga

Evy Puga

Instructeur Bellydance Evy komt uit Mexico en woont inmiddels 5 jaar in Nederland. Ze is op 3-jarige leeftijd begonnen met dansen en danste 13 jaar Ballet en Tapdance. Daarna ontdekte ze de Orientaalse dans Raqs Sharqi (Buikdans). Evy heeft in Mexico getraind bij Zenia Joo en Al Rachid. Na haar verhuizing naar Nederland heeft zij haar training vervolgd bij Tato Martirossian, Rachid Alexander en Ashra Dorit. Ze heeft ook gelest bij de beroemde Amerikaande Bellydancer Sadie Marquardt. "Ik dans buikdans omdat het me helpt om hele diepe emoties te projecteren, het legt mijn sensuele kant bloot, zorgt dat ik me vrouwelijker voel en het helpt me om veel meer vertrouwen in mezelf te hebben".

Evy geeft ook Ori Tahiti (Polynesische dans) en Chairdance.

Froukje Lenaerts & Rabih Zo

Froukje Lenaerts & Rabih Zo

Instructeurs Bachata Sensual Fusion Rabih is begonnen met Salsa 15 jaar geleden. Hij startte met showdansen in 2008 en is in 2011 Salsa Kampioen geworden in de divisie Semi-Professional. Hij heeft 4 jaar gedanst bij Matanza Dance Company. Nu dansen hij en Froukje naast het lesgeven bij Euphoria Dance Company. Naast het dansen is Rabij ook DJ! Rabih geeft les in Salsa en Bachata. Froukje's passie voor dansen startte met Ballet en Jazz op 9-jarige leeftijd. Daarna kwam daar yoga, turnen en Ballroom bij. Ze startte met Cubaanse Salsa tijdens een reis naar Cuba in 2005. Daarna ontdekte ze Braziliaanse Zouk en was direct verliefd! Na enkele jaren begon ze hier les in te geven. Om zich verder te ontwikkelen volgde Froukje ook lessen in Moderne dans, Jazz, Burlesque, Salsa en Mambo. De laatste jaren ligt haar focus op Bachata Sensual Fusion. Nadat ze Rabio ontmoette ontdekten ze samen het Bachata dansen en rolden in het lesgeven hiervan, combineerden ze elkaars achtergronden en ontwikkelden hun eigen Bachata Sensual Fusion. Inmiddels geven ze al enkele jaren samen les en groeit hun populariteit en worden ze steeds meer gevraagd als instructeurs!

Glen & Khristy

Glen & Khristy

Instructeurs Kizomba Fusion
E-mailen
Bellen
Instagram