Uw titel               Salsa dans- en ballet school                                                -  Voorhout  - 
 


 Heidy Willaert

 Oprichtster, Salsa Instructrice & choreograaf

Heidy was een laatbloeier en begon met Salsadansen in 1999. Van kinds af aan was ze al gefascineerd door dansen en met name Latin en Ballroom. Behalve hier en daar een cursus kwam het echte dansen er niet van, tot ze tijdens een studiejaar in Florida in aanraking kwam met Salsa doordat een kamergenoot haar meenam naar een Salsaclub. Direct verliefd geworden pakte ze in Nederland teruggekomen gelijk door, door op les te gaan. Begonnen met Curacao stijl (rechtsvoor), switchend naar On1 en daarna naar On2 binnen een paar jaar. Ze begon in 2002 les te geven o.a. met Sederick Short bij het toenmalige La Pachanga en showdansen bij de start van Salsa Dance Squad. Heidy ging na enkele jaren solo verder met lesgeven in partneringlessen, wat in die tijd uitdagend was als vrouw alleen. Heidy heeft met grote namen gewerkt en op vele podia gestaan. Heidy reisde ook regelmatig af naar congressen in binnen- en buitenland om lessen te volgen bij veel verschillende docenten. Dat heeft haar naar eigen zeggen veelzijdig gemaakt en niet binnen 1 stijl terug te brengen. Na een lange pauze is ze in 2019 gestart met VW Dance Studio in haar woonplaats Voorhout en een samenwerking aangegaan met Francisco Vazquez om events te organiseren zoals het Europe Woman Dance Fest. Door deze samenwerking is Heidy tijdens de lockdown zich weer gaan concentreren op LA Style door online lessen te nemen en te trainen bij Erica Spirito en Francisco en Johnny Vazquez. 

"Daardoor is er toch weer een wereld voor mij opengegaan. IK danste in mijn eerder jaren al snel veel On2 Mambo. Nu ontdek ik weer heel veel leuke, voor mij nieuwe aspecten aan On1 LA style met bijv. verdiepingen in Afro-Rumba, Pachanga en veel manieren en inzetten voor Spins en Turns. Omdat zelf dansen nog steeds is waar ik ontzettend van hou, zal ik zelf ook lessen blijven volgen waar ik kan. Het houdt mij bij de tijd, ik kan mee-ontwikkelen met mijn leerlingen en kan ze ook nieuwe dingen blijven aanbieden". Heidy heeft ook een warm hart voor Afrikaanse dans, Moderne dans, percussie en zingen. Heidy heeft een (ex-)achtergrond als Jurist en 1e graads docent Maatschappijwetenschappen. Nu heeft ze zich helemaal gericht op haar eigen bedrijven in de danswereld.

Heidy geeft les in Salsa On1, On2, verzorgt trainingen en choreografie voor o.a. bruiloftsdansen.

 

Francisco Vazquez

Choreograaf en Salsa gastdocent uit LA, USA 

Bekend als de creator and pioneer van Salsa LA Style On1, heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld begine jaren '90. Je leerst dus van de maker zelf tijdens zijn lessen!

Francisco heeft baanbrekende shows gemaakt met zijn Company Los Rumberos. Hij was de eerste die dansacrobatiek verwerkte in zijn, soms musical-achtige dansshows. Hij heeft ook het editen van music geïntroduceerd in Salsashows. Hij heeft met zijn eigen stijl vele wedstrijden gewonnen en gewerkt met artiesten zoals Celia Cruz, Jennifer Lopez en Andy Garcia. Hij heeft gedanst in films (o.a. de dansfilm 'Dance with me') en commercials. Hij heeft zijn stijl ook geleerd en doorgegeven aan zijn broers Luis en Johnny Vazquez. Nog steeds zijn Francisco en zijn broers veel gevraagde internationale Salsa instructeurs en dansers.

Francisco geeft les in zijn eigen stijl; Salsa LA Style. Naast Afro-Rumba, Bachata, Chachacha beheerst hij nog vele andere dansen binnen dit genre. Ook heeft hij veel kennis van de geschiedenis van Salsa en Afro-Rumba, zowel op het gebied van dans als muziek. Hij is tevens trainer en choreograaf. 

Momenteel geeft Francisco elke week Zoomlessen vanuit Amerika op maandagavond van 20.30 tot 21.30.

VW Dance Studio is opgericht in 2019 met als doel de Salsa LA Style zoals gemaakt en bedacht door Francisco Vazquez begin jaren '90 te onderwijzen aan (onze) dansers en cursisten (Onze naam is een combinatie van onze namen Vazquez en Willaert). Daarnaast willen we ook graag mixen met veel andere dansstijlen, mooie projecten en shows ontwikkelen voor zowel jeugd als volwassenen en aandacht besteden aan techniek vanuit het persspectief van Ballet.

Daarnaast organiseren we ook events zoals het Europe Woman Dance Fest en workshops en Bootcamps met nationale en internationale instructeurs.

Ons team

Irina Radtchenko
Evy Puga
Glen & Khristy
E-mailen
Bellen
Instagram